MAXTV.gr

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε νέα Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα επιστολή μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την ανάγκη επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και δημιουργίας λυκειακών τάξεων.

Στο κείμενο της Αναφοράς ο κ. Ανδριανός επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής παρέμβασής μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας κοινοποιώ συνημμένως επιστολή των μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία και η περαιτέρω ανάπτυξή του με τη δημιουργία λυκειακών τάξεων.

Στο σχολείο ήδη φοιτούν σχεδόν εκατό μαθητές του Γυμνασίου, ενώ στο σημερινό κτίριο δεν καλύπτονται οι ανάγκες εργαστηρίου θεάτρου – κινηματογράφου, εργαστηρίου θετικών επιστημών, βιβλιοθήκης, εργαστηρίου πληροφορικής και αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο, καθώς και οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μελλοντική λειτουργία λυκειακών τάξεων. 

Επίσης, υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικών για τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις χορού και κινηματογράφου καθώς και δημιουργίας τμήματος χορού στην Α’ Γυμνασίου ώστε να μπορέσει το σχολείο να αναπτυχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις τις επόμενες σχολικές χρονιές, δεδομένου μάλιστα του ότι ήδη υπάρχουν μαθητές της Α’ Γυμνασίου που έχουν περάσει με εξετάσεις στο τμήμα χορού.

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες».

Related posts